Sony nieuws

& database

Rotterdams Radio Museum heropend

Door een verhuizing van de interieurafdeling van Correct ('Als Correct het niet heeft..) moest een groot deel van het Rotterdam Radio Museum in Rotterdam plaatsmaken. Na een verbouwing en herinrichting werd op 19 juli het nieuwe museum geopend. Dit bevindt zich boven de witgoed-afdeling, aan de Ceintuurbaan 117 (vlak langs de snelweg).

Uiteraard kent menigeen de oude loods tegenover Correct, waarin het allemaal begon. De helaas overleden oud-directeur van Correct H. de Jong startte samen met een aantal vrijwilligers een museum. De collectie bestaat grotendeels uit giften. De toegang is gratis.

De oude NS-loods wordt al vele jaren gebruikt.

Binnen in de loods

Aan de Ceintuurbaan, boven de witgoed-afdeling. Hier vind je een collectie hifi, video, tv (inclusief uitzendapparatuur), maritieme apparatuur, pc's en mac, harde schijven etc.

Sony's eerste cd-speler CDP-101 (samen met de Philips CD100 de eerste cd-speler ter wereld)

3 head closed loop dual capstan TC-177SD (volgens mij zat er nieuw een stofkap bij?)

Sony Elcaset EL-5

Deel van de Sony collectie (er is nog veel meer, vooral op videogebied)

Ben je in de buurt van Rotterdam, dan mag een bezoekje aan dit museum niet ontbreken! De toegang is gratis en parkeren - ook gratis - kan voor de deur. Als het niet te druk is, vertellen de vrijwilligers met gepassioneerde enthousiasme van alles over de verzamelde apparatuur.

Meer informatie: website

 • Sony Club Nederland
 • S-logo

  De herkomst van het Sony S-logo 

  Volgens de legende zou Sony's mede-oprichter Akio Morita tijdens een wandeling op een electronicashow zijn afgestapt op een televisie. Hij was onder de indruk van het mooie design van de tv en zei tegen zijn medebezoekers 'Dít is Sony design! Kijk eens hoe mooi het is'. Na een closer-look bleek het echter om een Toshiba tv te gaan.

  Gegeneerd door het misverstand gaf Morita Sony's Corporate Identity Group onmiddellijk de opdracht om een grafisch symbool te ontwerpen, dat past bij alle Sony producten en Sony producten eenvoudig herkenbaar maakt.

  De S-mark is ontworpen door Masaaki Omura en bestond uit 7 lijnen met punten die samen de letter S aan de rechterkant vormen. Het symbool ging vaak gepaard met de tekst 'It's a Sony' en verscheen op alles wat Sony naar buiten bracht: producten, dozen, folders, reclame. Het S-logo werd gebruikt tot 1998. Waarom ermee werd gestopt, wil niemand bij Sony zeggen. Keiei Kaigi schreef op een kladje dat gestopt werd met dit logo. Als de Design Center vraagt om de reden, zwijgt hij in alle talen.

   

  Wist je dat Sony in 1981 geprobeerd het logo (lettertype) aan te passen?

 • Hi-Res Audio

JAPAN SPECIAL

Advertentie