Sony nieuws

& database

Terug van weggeweest: stereo ES versterker

De TA-A1ES is geen versterker met een volledig analoog circuit en diverse versterkers en weerstanden. Helaas heb ik zelf nog geen 'kennis kunnen maken' met deze nieuwe versterker. De reviews zijn erg goed. Ik ben benieuwd hoe de klank zich verhoudt tot oudere Sony modellen.

De analoge ingangen worden versterkt door een 24 bits/192 kHz A/D-omzetter. Op digitaal niveau is dit het hoogst haalbare. De versterker is voorzien van een FET-invoerbuffer en een gescheiden opbouw van de voor- en eindversterker.

Onderstaand een aantal kernpunten die deze versterker bijzonder maken:

Audio met hoge resolutie

Audio met hoge resolutie brengt uw digitale muziekbeleving naar een hoger niveau. Met audio met hoge resolutie kan analoge muziek sneller in digitale muziek worden omgezet dan naar cd, namelijk met 24-bits/192 kHz, in plaats van 16-bits/44,1 kHz naar cd. Hierdoor is de geluidskwaliteit beter dan de geluidskwaliteit van cd's, waardoor u dichter in de buurt komt van het geluid van de originele studio-opnamen.

FET-invoerbuffer

De versterker is voorzien van een FET-invoerbuffer en een eigen circuit voor de voorversterker. Hierdoor nemen de effecten van vervorming af, terwijl de geluidskwaliteit van de audio met hoge resolutie toeneemt.

Eindversterker met enkele push-pull uitvoer

Deze eindversterker levert een dynamische uitvoer met gebruik van een enkele push-pull versterker. Het eindversterkerstadium, dat de geluidskwaliteit bepaalt, bestaat uit een enkel paar tranformators voor het goed verwijderen van de zenderweerstand die door conventionele versterkers wordt gebruikt om oververhitting te onderdrukken. De transformatoruitvoer drijft de luidspreker direct aan, voor een geluidsreproductie met minder ongewenste karakteristieken.

Vereenvoudigd elektrisch circuit

Vereenvoudigde eindtrapschakelingen met minder transistoren maken emittorweerstanden, spoelen en condensators overbodig. Hierdoor treedt minder vervorming op en is de kwaliteit van de muziek beter. De versterker heeft een hoger uitgangsvermorgen, zodat u de muziek harder kunt zetten en kunt genieten van geweldige, niet-vervormde audio met hoge resolutie.

Optimale gain-volumeregeling

We hebben de algemene geluidskwaliteit verbeterd door de afwijking in de gain die bij conventionele versterkers optreedt te beperken door het elektronische volume met een speciale bufferversterker te combineren.

Intelligente BIAS-regeling

De ingebouwde intelligente BIAS-regeling regelt de BIAS op basis van de positie van het volume. Hierdoor is de versterker in staat een veld met een goede lineariteit van transistoren te gebruiken zonder warmte te genereren, zodat de geluidskwaliteit altijd goed blijft.

Framebalk-basischassis (FBB-chassis)

Een framebalk-basischassis werd voor de stereo-versterker ontwikkeld. Door een conventioneel framebalk-chassis te combineren met een transformatorbasis met een hoge nauwkeurigheid en stijfheid, wordt het frame stabieler en een beter geluid gereproduceerd met minder algehele vervorming.

Voorversterker opgebouwd uit geheel gescheiden stadia

Deze versterker gebruikt een relais voor het schakelen van signalen om verlies van geluid te voorkomen en gebruikt afzonderlijke circuits voor alle stadia voor het optimaliseren en upgraden van de circuits.

Nieuw ontworpen grote luidsprekeraansluitingen

De aansluitingen van deze versterker minimaliseren verslechtering van de geluidskwaliteit. Y-contacten en luidsprekerdraden kunnen stevig worden aangesloten.

Afzonderlijke versterker voor exclusief gebruik met een hoofdtelefoon

Deze versterker beschikt over een afzonderlijke versterker die uitsluitend voor het aandrijven van een hoofdtelefoon wordt gebruikt. De impedantie kan naar LOW, MID of HI worden veranderd in overeenstemming met de impedantie van de hoofdtelefoon.

Verder:
- 5 lijningangen, waarvan 1 gebalanceerd
- Afstandsbedieningen
- Inschakelbare 'Auto Standby' functie
- Uitgangsvermogen 2 x 80 W (bij 20 - 20.000 Hz / 8 Ohm)
- Harmonische vervorming maximaal 0,008% (1 kHz / 8 Ohm)
- Frequentiebereik 10 - 100.000 Hz (plm 3dB / 8 Ohm)

Adviesprijs in Nederland € 1.999,--
Verkrijgbaar vanaf februari 2014

Bron: sony.nl

 

 • Sony Club Nederland
 • S-logo

  De herkomst van het Sony S-logo 

  Volgens de legende zou Sony's mede-oprichter Akio Morita tijdens een wandeling op een electronicashow zijn afgestapt op een televisie. Hij was onder de indruk van het mooie design van de tv en zei tegen zijn medebezoekers 'Dít is Sony design! Kijk eens hoe mooi het is'. Na een closer-look bleek het echter om een Toshiba tv te gaan.

  Gegeneerd door het misverstand gaf Morita Sony's Corporate Identity Group onmiddellijk de opdracht om een grafisch symbool te ontwerpen, dat past bij alle Sony producten en Sony producten eenvoudig herkenbaar maakt.

  De S-mark is ontworpen door Masaaki Omura en bestond uit 7 lijnen met punten die samen de letter S aan de rechterkant vormen. Het symbool ging vaak gepaard met de tekst 'It's a Sony' en verscheen op alles wat Sony naar buiten bracht: producten, dozen, folders, reclame. Het S-logo werd gebruikt tot 1998. Waarom ermee werd gestopt, wil niemand bij Sony zeggen. Keiei Kaigi schreef op een kladje dat gestopt werd met dit logo. Als de Design Center vraagt om de reden, zwijgt hij in alle talen.

   

  Wist je dat Sony in 1981 geprobeerd het logo (lettertype) aan te passen?

 • Hi-Res Audio

JAPAN SPECIAL

Advertentie