Sony nieuws

& database

CES 2018: nieuwe Xperia midrange XA2, XA2 Ulta en L2

Op het CES in Las Vegas, de grootste electronicabeurs ter wereld, introduceert Sony enkele nieuwe Xperia telefoons. De telefoons blinken vooral uit in fotokwaliteit. En eindelijk zonder randen. Nou ja, bijna dan. Echt plat zijn ze ook niet echt, maar misschien is dat beter ook. Lekker sterk design met een beetje bollend glas en achterkant. Ik hou er wel van. De telefoons worden leverbaar in maart 2018.

Xperia XA2

De XA2 heeft een frontcamera van 8MP, waarmee een extra bede selfie gemaakt kan worden. De camera is voorzien van een supergroothoeklens van 120 graden.

Het scherm (5,2 inch Full HD 1920 x  1080 pixels) is voorzien van extra sterk Corning Gorilla Glass, waardoor het tegen een stootje moet kunnen.

Het beeld loopt links en rechts door tot aan de rand. Onder en boven niet, maar Sony kiest voor een hoge kwaliteit camera en speakers.

Aan de achterzijde zit een vingerafdruksensor, waarmee je de telefoon ontgrendelt.

Het geluid van de ingebouwde muziekspeler moet indruk maken door de 'Smart Amplifier', waardoor het geluid duidelijker klinkt en de weergave afhangt van de omstandigheden. ClearAudio zorgt voor betere weergave van midden en hoge tonen. ClearBass zorgt voor een stevig vervormingsvrij laag.

De batterij heeft een grootte van 3300 mAh.

Een Qualcomm Snapdragon 630 processor moet garant staan voor snelle reacties.

Sommige functies kunnen zich aanpassen aan de gebruiker dankzij de leerfunctie van de Xperia.

Meer informatie over de XA2 vind je hier.

 

Xperia XA2 Ultra

De Xperia XA2 Ulta heeft dezelfde processor en geheugen als de XA2, maar is voorzien van een groter Full HD scherm (6 inch 1080p) en een dubbele selfie-camera voor het maken van perfecte superbreedbeeld-foto's. De frontcamera heeft een resolutie van 16 MP, waardoor de foto's zeer scherp worden en perfect kunnen worden nabewerkt.

Meer informatie over de XA2 Ultra vind je hier.

 

Xperia L2

Nieuw basismodel Xperia, maar met super camera voor het maken van brede selfies. 32 GB opslagcapaciteit (uitbreidbaar) en 3 GB RAM voor vlekkeloze bediening.

Meer informatie over de Xperia L3 vind je hier.