Sony nieuws

& database

Sony introduceert High End Smartphone XZ1 en XZ1 Compact

Eind september brengt Sony een nieuwe high end telefoon. Allereerst valt het strakke elegante design op: lichtgewicht aluminium afwerking met Corning Gorilla Glass 5. Kijken we verder, dan hebben we te maken met een supersnelle Android telefoon met High Res Audio, HDR beeld, Super Slow Motion, 3D-maker. Deze nieuwe Xperia komt naast de XZ Premium met 4K HDR-scherm.

Bestel je de Xperia XZ1 of XZ1 Compact vóór 24 september, dan krijg je een srtijlvolle h.ear WH-H900N koptelefoon ter waarde van € 300 cadeau! Meer informatie over deze actie.

Meer informatie over de Xperia XZ1

Meer informatie over de Xperia XZ1 Compact

 • Sony Club Nederland
 • S-logo

  De herkomst van het Sony S-logo 

  Volgens de legende zou Sony's mede-oprichter Akio Morita tijdens een wandeling op een electronicashow zijn afgestapt op een televisie. Hij was onder de indruk van het mooie design van de tv en zei tegen zijn medebezoekers 'Dít is Sony design! Kijk eens hoe mooi het is'. Na een closer-look bleek het echter om een Toshiba tv te gaan.

  Gegeneerd door het misverstand gaf Morita Sony's Corporate Identity Group onmiddellijk de opdracht om een grafisch symbool te ontwerpen, dat past bij alle Sony producten en Sony producten eenvoudig herkenbaar maakt.

  De S-mark is ontworpen door Masaaki Omura en bestond uit 7 lijnen met punten die samen de letter S aan de rechterkant vormen. Het symbool ging vaak gepaard met de tekst 'It's a Sony' en verscheen op alles wat Sony naar buiten bracht: producten, dozen, folders, reclame. Het S-logo werd gebruikt tot 1998. Waarom ermee werd gestopt, wil niemand bij Sony zeggen. Keiei Kaigi schreef op een kladje dat gestopt werd met dit logo. Als de Design Center vraagt om de reden, zwijgt hij in alle talen.

   

  Wist je dat Sony in 1981 geprobeerd het logo (lettertype) aan te passen?

 • Hi-Res Audio

JAPAN SPECIAL

Advertentie