Sony nieuws

& database

360 graden rondom geluid met stemgestuurde Google speaker

Met de LF-S50F brengt Sony een unieke speaker met Google Assistant. Naast superieur rondomgeluid bedient u in het huishouden vele functies door slechts met de speaker te praten.

Stemcommando

Vanaf nu hoeft u uw telefoon niet in uw hand te houden om deze op te nemen. Je spreekt simpelweg de speaker toe en die voert het commando. Opnemen of bellen, in perfecte geluidskwaliteit.

Je kunt de speaker ook vragen je favoriete muziek af te spelen.

Of wat dacht je van het bedienen van je Chromecast, Nest, Philips Hue en IFTTT. Met de LF-S50F zit je er comfortabel en warpjes bij. Met de juiste verlichting. Radio erbij? Kan ook! Speel muziek of podcast van stations als Spotify, Google Play Music, TuneIn en iHeartRadio.

De speaker herinnert je bovendien aan je afspraken, vluchten, wekt je wanneer je wilt, en laat je weten of je met of zonder jas naar buiten kan. Paraplu mee? LS-F50S laat je weten wat voor weer het wordt.

Eigenlijk alles wat je leven gemakkelijk en comfortabel maakt, daar draagt de LS-F50S een steentje aan bij.

Rondomgeluid

De weergave van het geluid is 360 graden rondom. Je hoeft dus niet een positie voor de speaker te kiezen om de berichten te kunnen verstaan. In een groepsgesprek kan iedereen lekker in z'n eigen comfortabele stoel blijven zitten. De speaker is voorzien van een subwoofer dat zorgt voor stabiele strakke lage tonenweergave.

Uitgebreide inzetbaarheid

De speaker is spatwaterdicht (IPX3 norm), zodat het geen probleem is de speaker in de keuken of badkamer te gebruiken. Een coating stoot water en vocht af, zodat de speaker mooi schoon blijft.

Bluetooth en NFC zorgen voor connectiviteit met Android of iOs divices.

De speaker is klein van formaat, groots in geluid en mogelijkheden en wordt leverbaar in zwart en wit.

De verwachte verkoopprijs ligt rond de € 250.

 • Sony Club Nederland
 • S-logo

  De herkomst van het Sony S-logo 

  Volgens de legende zou Sony's mede-oprichter Akio Morita tijdens een wandeling op een electronicashow zijn afgestapt op een televisie. Hij was onder de indruk van het mooie design van de tv en zei tegen zijn medebezoekers 'Dít is Sony design! Kijk eens hoe mooi het is'. Na een closer-look bleek het echter om een Toshiba tv te gaan.

  Gegeneerd door het misverstand gaf Morita Sony's Corporate Identity Group onmiddellijk de opdracht om een grafisch symbool te ontwerpen, dat past bij alle Sony producten en Sony producten eenvoudig herkenbaar maakt.

  De S-mark is ontworpen door Masaaki Omura en bestond uit 7 lijnen met punten die samen de letter S aan de rechterkant vormen. Het symbool ging vaak gepaard met de tekst 'It's a Sony' en verscheen op alles wat Sony naar buiten bracht: producten, dozen, folders, reclame. Het S-logo werd gebruikt tot 1998. Waarom ermee werd gestopt, wil niemand bij Sony zeggen. Keiei Kaigi schreef op een kladje dat gestopt werd met dit logo. Als de Design Center vraagt om de reden, zwijgt hij in alle talen.

   

  Wist je dat Sony in 1981 geprobeerd het logo (lettertype) aan te passen?

 • Hi-Res Audio

JAPAN SPECIAL

Advertentie