Sony nieuws

& database

Walkman voor audiopuristen en muziekliefhebbers: NW-ZX300

Sony voegt een nieuw hoogtepunt toe aan de superieure Walkman-lijn. Prachtig voorgegegeven, duurzaam, praktisch en fantastische geluidskwaliteit zijn gegarandeerd. Zoals de Walkman bedoeld is.

• hoogwaardig geluid met een gebalanceerde audio-output
• compact formaat voor gebruik onderweg
• Strak premium design met aan aluminium afwerking

Premium geluidservaring

De NW-ZX300 biedt een hoogwaardig geluid dankzij de digitale S-Master HX-versterker. Deze is speciaal gesoldeerd met loodvrij soldeertin en speelt zowel 11.2MHz DSD als 384kHz/32bit PCM. De ZX300 heeft een gebalanceerde audio-uitgang met aparte linker- en rechterkanalen voor minder ruis en een helderder geluid.Het model is vervaardigd uit een aluminium frame voor een lagere weerstand. Tevens zijn FTCAP's (geleidende solide polymeer aluminiumcondensatoren) en nieuwe foliecondensator opgenomen voor transparantere vocalen en stevigere bastonen.

De designers van Sony hebben voor de NW-ZX300 OFC-kabels gebruikt om de interne versterker te verbinden met de hoofdtelefoonaansluiting. Dit resulteert in een krachtig geluid met lage weerstandswaarde en signaaloverdracht zonder verlies. Voor een diepe bas en minder ruis vormt de condensator de voornaamste batterijvoeding van deze Walkman. Twee kristallen oscillatoren zorgen voor een kwalitatief geluid met betere signaal-ruisverhouding. Dankzij de USB-DAC-functie is het mogelijk om muziek in optimale kwaliteit vanaf een pc te streamen naar andere audioapparaten. De ZX300 ondersteunt tevens MQA-bestanden.

Premium afgewerkt en volledig functioneel

De NW-ZX300 Walkman is uitgerust met een intuïtieve touchscreen-interface. De interface is overzichtelijk ingericht speciaal voor muziekliefhebbers. Iedere functie is binnen handbereik en met slechts één tikje kan het volume worden aangepast. Het apparaat heeft een batterijlevensduur van maar liefst 30 uur en een ingebouwd geheugen van 64 GB. Tevens is een extern geheugenslot voorzien voor micro SD. Via Bluetooth en NFC kan eenvoudig verbinding worden gemaakt met een headphone. De ZX300 is compatibel met LDAC en Qualcomm aptX HD-audio.

De NW-ZX300 is vanaf oktober 2017 verkrijgbaar in de Benelux voor € 750.

Meer informatie: sony.nl

 • Sony Club Nederland
 • S-logo

  De herkomst van het Sony S-logo 

  Volgens de legende zou Sony's mede-oprichter Akio Morita tijdens een wandeling op een electronicashow zijn afgestapt op een televisie. Hij was onder de indruk van het mooie design van de tv en zei tegen zijn medebezoekers 'Dít is Sony design! Kijk eens hoe mooi het is'. Na een closer-look bleek het echter om een Toshiba tv te gaan.

  Gegeneerd door het misverstand gaf Morita Sony's Corporate Identity Group onmiddellijk de opdracht om een grafisch symbool te ontwerpen, dat past bij alle Sony producten en Sony producten eenvoudig herkenbaar maakt.

  De S-mark is ontworpen door Masaaki Omura en bestond uit 7 lijnen met punten die samen de letter S aan de rechterkant vormen. Het symbool ging vaak gepaard met de tekst 'It's a Sony' en verscheen op alles wat Sony naar buiten bracht: producten, dozen, folders, reclame. Het S-logo werd gebruikt tot 1998. Waarom ermee werd gestopt, wil niemand bij Sony zeggen. Keiei Kaigi schreef op een kladje dat gestopt werd met dit logo. Als de Design Center vraagt om de reden, zwijgt hij in alle talen.

   

  Wist je dat Sony in 1981 geprobeerd het logo (lettertype) aan te passen?

 • Hi-Res Audio

JAPAN SPECIAL

Advertentie