Sony nieuws

& database

Binnenkort: UHD Blu-ray multi format speler UBP-X800

In het voorjaar lanceert Sony in Nederland haar eerste UHD Blu-ray speler voor weergave van 4K blu-rays. Daarnaast speelt de speler bijna alle denkbare audio- en videoformaten probleemloos af.

De UBP-X800 is een echte multispeler. Zo is hij compatible met cd, super audio cd, dvd-audio en hi-res formaten.  Sony heeft veel aandacht besteed aan de constructie van de behuizing. Ten eerste is de frontbreedte 43 cm, zodat de speler past bij de meeste installaties.

De UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray speler biedt Ultra HD-technologie. Deze Blu-ray speler is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment, om de meest innovatieve weergave van 4K Ultra HD Blu-ray te bieden. De UBP-X800 biedt een zuivere weergave van geluid, dankzij Hi-Res Audio. DSEE HX verbetert de samplingfrequentie en de bitdiepte van het oorspronkelijke signaal. Dit leidt tot een natuurlijker geluid en een breder dynamisch bereik, wat in de buurt komt van High-Resolution Audiokwaliteit.

De meeste Blu-ray spelers sturen de audio en videosignalen via dezelfde HDMI-uitgang naar de tv. Om de geluidskwaliteit op niveau te houden, kan de UBP-X800 het audio- en videosignaal opsplitsen en ze via aparte HDMI-uitgangen versturen. Op deze manier blijft storing minimaal.

De UBP-X800 heeft een hard Frame en Beam-behuizing die mechanische trillingen minimaliseert. Het toestel is volledig compatibel met vrijwel alle audiocodecs. Zo kunnen er High-Resolution bestanden tot wel 192kHz/24-bit en DSD tot wel 11,2MHz afgespeeld worden.

De ingebouwde Bluetooth maakt het mogelijk om via een draadloze koptelefoon ongestoord te luisteren. Het geluid kan tegelijkertijd ook via de tv afgespeeld worden, voor de andere televisiekijkers. Het is ook mogelijk om via Bluetooth de boxen aan de Blu-ray te koppelen. Op deze manier kan in iedere kamer van het huis van het geluid genoten worden.