Sony nieuws

& database

Binnenkort: UHD Blu-ray multi format speler UBP-X800

In het voorjaar lanceert Sony in Nederland haar eerste UHD Blu-ray speler voor weergave van 4K blu-rays. Daarnaast speelt de speler bijna alle denkbare audio- en videoformaten probleemloos af.

De UBP-X800 is een echte multispeler. Zo is hij compatible met cd, super audio cd, dvd-audio en hi-res formaten.  Sony heeft veel aandacht besteed aan de constructie van de behuizing. Ten eerste is de frontbreedte 43 cm, zodat de speler past bij de meeste installaties.

De UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray speler biedt Ultra HD-technologie. Deze Blu-ray speler is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment, om de meest innovatieve weergave van 4K Ultra HD Blu-ray te bieden. De UBP-X800 biedt een zuivere weergave van geluid, dankzij Hi-Res Audio. DSEE HX verbetert de samplingfrequentie en de bitdiepte van het oorspronkelijke signaal. Dit leidt tot een natuurlijker geluid en een breder dynamisch bereik, wat in de buurt komt van High-Resolution Audiokwaliteit.

De meeste Blu-ray spelers sturen de audio en videosignalen via dezelfde HDMI-uitgang naar de tv. Om de geluidskwaliteit op niveau te houden, kan de UBP-X800 het audio- en videosignaal opsplitsen en ze via aparte HDMI-uitgangen versturen. Op deze manier blijft storing minimaal.

De UBP-X800 heeft een hard Frame en Beam-behuizing die mechanische trillingen minimaliseert. Het toestel is volledig compatibel met vrijwel alle audiocodecs. Zo kunnen er High-Resolution bestanden tot wel 192kHz/24-bit en DSD tot wel 11,2MHz afgespeeld worden.

De ingebouwde Bluetooth maakt het mogelijk om via een draadloze koptelefoon ongestoord te luisteren. Het geluid kan tegelijkertijd ook via de tv afgespeeld worden, voor de andere televisiekijkers. Het is ook mogelijk om via Bluetooth de boxen aan de Blu-ray te koppelen. Op deze manier kan in iedere kamer van het huis van het geluid genoten worden.

 • Sony Club Nederland
 • S-logo

  De herkomst van het Sony S-logo 

  Volgens de legende zou Sony's mede-oprichter Akio Morita tijdens een wandeling op een electronicashow zijn afgestapt op een televisie. Hij was onder de indruk van het mooie design van de tv en zei tegen zijn medebezoekers 'Dít is Sony design! Kijk eens hoe mooi het is'. Na een closer-look bleek het echter om een Toshiba tv te gaan.

  Gegeneerd door het misverstand gaf Morita Sony's Corporate Identity Group onmiddellijk de opdracht om een grafisch symbool te ontwerpen, dat past bij alle Sony producten en Sony producten eenvoudig herkenbaar maakt.

  De S-mark is ontworpen door Masaaki Omura en bestond uit 7 lijnen met punten die samen de letter S aan de rechterkant vormen. Het symbool ging vaak gepaard met de tekst 'It's a Sony' en verscheen op alles wat Sony naar buiten bracht: producten, dozen, folders, reclame. Het S-logo werd gebruikt tot 1998. Waarom ermee werd gestopt, wil niemand bij Sony zeggen. Keiei Kaigi schreef op een kladje dat gestopt werd met dit logo. Als de Design Center vraagt om de reden, zwijgt hij in alle talen.

   

  Wist je dat Sony in 1981 geprobeerd het logo (lettertype) aan te passen?

 • Hi-Res Audio

JAPAN SPECIAL

Advertentie