Sony nieuws

& database

Nieuwe receiver met Dolby Atmos STR-DN1080

Op het CES in Las Vegas liet Sony z'n nieuwe top-of-the-line receiver zien. Deze vervangt de veel bekroonde STR-DN1070 en vult deze aan met Dolby Atmos. Een nieuwe surround techniek die de filmliefhebber temidden van de scene zet door 'rondom-geluid'.

Sony, 5 januari 2017

In het voorjaar brengt Sony de nieuwste telg binnen de lijn surround receivers: de STR-DN1080. Deze receiver is compatible met bijna alle bestaande formaten, van standaard surround formaten als Dolby Digital en DTS tot zeer natuurgetrouwe hi-res audioweergave. De receiver kan draadloos aan uw netwerk worden gekoppeld voor streamen van films en muziek.

De bioscoopervaring wordt versterkt met behulp van de STR-DN1080 AV-receiver. De STR-DN1080 heeft Dolby Atmos en DTS X-ondersteuning met 4K HDR-doorvoer en -upscale, plus High-Resolution Audio. Hierdoor is het een interessant product voor serieuze audioliefhebbers. De receiver kan surround sound simuleren met extra kanalen voor een volledige 7.1.2 surroundervaring.

De STR-DN1080 is gebouwd voor 3D-surround geluid en voor een natuurlijke geluidservaring. De flexibele speakeroplossing ‘verplaatst’ het geluid om de optimale positie en hoek te simuleren voor een betere audio-ervaring. De Phantom Surround Back-instelling voegt twee virtuele achterspeakers toe voor een volledige 7.1.2-kanaals ervaring met een 5.2.1-installatie.

De STR-DN1080 heeft meerdere verbindingsmogelijkheden, waardoor het gemakkelijk is om alle toestellen aan te sluiten. Deze AV-reciever heeft 6 HDMI-ingangen en 2 uitgangen. Ook USB, Bluetooth, ingebouwde Chromecast, Spotify Connect en Wireless Multi-Room ontbreken niet. Kortom: De STR-DN1080 is een flexibele en goede oplossing voor al het kijk en luister plezier.

De verwachte verkoopprijs is € 799.