Sony nieuws

& database

Nieuwe receiver met Dolby Atmos STR-DN1080

Op het CES in Las Vegas liet Sony z'n nieuwe top-of-the-line receiver zien. Deze vervangt de veel bekroonde STR-DN1070 en vult deze aan met Dolby Atmos. Een nieuwe surround techniek die de filmliefhebber temidden van de scene zet door 'rondom-geluid'.

Sony, 5 januari 2017

In het voorjaar brengt Sony de nieuwste telg binnen de lijn surround receivers: de STR-DN1080. Deze receiver is compatible met bijna alle bestaande formaten, van standaard surround formaten als Dolby Digital en DTS tot zeer natuurgetrouwe hi-res audioweergave. De receiver kan draadloos aan uw netwerk worden gekoppeld voor streamen van films en muziek.

De bioscoopervaring wordt versterkt met behulp van de STR-DN1080 AV-receiver. De STR-DN1080 heeft Dolby Atmos en DTS X-ondersteuning met 4K HDR-doorvoer en -upscale, plus High-Resolution Audio. Hierdoor is het een interessant product voor serieuze audioliefhebbers. De receiver kan surround sound simuleren met extra kanalen voor een volledige 7.1.2 surroundervaring.

De STR-DN1080 is gebouwd voor 3D-surround geluid en voor een natuurlijke geluidservaring. De flexibele speakeroplossing ‘verplaatst’ het geluid om de optimale positie en hoek te simuleren voor een betere audio-ervaring. De Phantom Surround Back-instelling voegt twee virtuele achterspeakers toe voor een volledige 7.1.2-kanaals ervaring met een 5.2.1-installatie.

De STR-DN1080 heeft meerdere verbindingsmogelijkheden, waardoor het gemakkelijk is om alle toestellen aan te sluiten. Deze AV-reciever heeft 6 HDMI-ingangen en 2 uitgangen. Ook USB, Bluetooth, ingebouwde Chromecast, Spotify Connect en Wireless Multi-Room ontbreken niet. Kortom: De STR-DN1080 is een flexibele en goede oplossing voor al het kijk en luister plezier.

De verwachte verkoopprijs is € 799.

 • Sony Club Nederland
 • S-logo

  De herkomst van het Sony S-logo 

  Volgens de legende zou Sony's mede-oprichter Akio Morita tijdens een wandeling op een electronicashow zijn afgestapt op een televisie. Hij was onder de indruk van het mooie design van de tv en zei tegen zijn medebezoekers 'Dít is Sony design! Kijk eens hoe mooi het is'. Na een closer-look bleek het echter om een Toshiba tv te gaan.

  Gegeneerd door het misverstand gaf Morita Sony's Corporate Identity Group onmiddellijk de opdracht om een grafisch symbool te ontwerpen, dat past bij alle Sony producten en Sony producten eenvoudig herkenbaar maakt.

  De S-mark is ontworpen door Masaaki Omura en bestond uit 7 lijnen met punten die samen de letter S aan de rechterkant vormen. Het symbool ging vaak gepaard met de tekst 'It's a Sony' en verscheen op alles wat Sony naar buiten bracht: producten, dozen, folders, reclame. Het S-logo werd gebruikt tot 1998. Waarom ermee werd gestopt, wil niemand bij Sony zeggen. Keiei Kaigi schreef op een kladje dat gestopt werd met dit logo. Als de Design Center vraagt om de reden, zwijgt hij in alle talen.

   

  Wist je dat Sony in 1981 geprobeerd het logo (lettertype) aan te passen?

 • Hi-Res Audio

JAPAN SPECIAL

Advertentie