Sony nieuws

& database

HD Blu-ray van Sony: UBP-X1000ES

Halverwege dit jaar bracht Sony de high-end 'alleseter', de UHP-H1. Er was echter plaats voor enige teleurstelling: de speler speelt geen HD Blu-ray. Daar brengt Sony nu verandering. De UBP-X1000ES speelt vrijwel alles, inclusief SA-CD, DVD-Audio én HD Blu-ray. Voorlopig alleen voor de Amerikaanse markt. Er zijn geen plannen voor Europa bekend.

Binnen de high end ES-lijn brengt Sony een klasse-speler die vrijwel alle formaten kan weergeven, waaronder 4K Blu-ray disks. Hoogwaardige componenten en een zeer stabiele behuizing staan garant voor topklasse beeld en geluid.

De UBP-X1000ES kan overweg met Super Audio CD, DVD-Video en DVD-Audio, maar ook met Dolby Atmos en DTS:X. Daarnaast is de speler compatible met hi-res audioformaten: DSD tot 11,2 MHz en PCM tot 192 kHz.

Voor meer detail, helderheid en contrast kan deze speler overweg met High Dynamic Range (HDR). Hierdoor wordt alles wat in 4K wordt weergegeven (HD Blu-ray en streaming content) met een dubbel kleurenpakket (in vergelijking met HD) weergegeven. Levendiger en realistischer kunnen beelden niet zijn (HDR-compatible TV is noodzakelijk).

Om interferentie tegen te gaan, kunnen audio- en videosignaal gescheiden door HDMI-kabels worden getransporteerd. HDMI zorgt ervoor dat beeld en geluid steevast synchroon lopen.

Uiteraard kan de speler overweg met diverse compressieformaten en heeft de speler ingebouwd WiFi (ac), een netwerkaansluiting en kan de speler contact zoeken met bestanden op routers, clouds en gedeelde servers.

De speler wordt in het voorjaar van 2017 in de VS verwacht. Zodra er plannen voor een Europese introductie bekend zijn, lees je het hier. Over een prijs is nog niets bekend gemaakt.